Plněný vánoční kapr

27.10.2011
Potřebujeme:

velký kapr, sůl, česnek, kmín a různé koření dle chuti, 2 vajíčka, máslo nebo olej, žampiony, hrášek, oříšky (například arašídy), salám nebo klobásu, cibuli podle chuti další zeleninu, 2 rohlíky

Jak na to:

Nádivka do kapra: Dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a pepřem. Přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli a další ingredience a na kostičky nakrájené rohlíky. Ze dvou bílků vyšleháme sníh, smícháme dohromady a napěchujeme do kapra. Neporcovaného vyčištěného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu. Pak ho znovu trochu opláchneme, naplníme nádivkou, zašijeme, posypeme trochu kořením (například grilovacím), pokapeme olejem nebo máslem a dáme na hodinu a půl péct do trouby. Křupavého kapra vyjmeme na mísu a ozdobíme banánem, pomerančem atd. ... a servírujeme.

Podobné recepty:

Plněný kapr, Plněný kapr, Novoroční bábovka, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro