Vánoční bramborový salát

Potřebujeme:

4 l brambor (plný hrnec), 4 nadrobno nakrájené cibule, 1 dcl octa, 200 g másla, olivový olej, 1 velký celer, 6 velkých mrkví, 4 velké petržel, 1 konzervu sterilovaného hrášku, 8 větších sterilovaných okurek, 12 natvrdo uvařených vajec , 1 majonézu, 1 tatarskou omáčku

Jak na to:

Brambory uvaříme den dopředu, plný Čtyřlitrový hrnec. Mírně vychlazené je na vidličce oloupeme a zcela vychlazené je překrojíme. Ukládáme je do velké mísy, kam postupně přidáváme ostatní přísady.
Cibuli nakrájíme a spaříme octovou vodou. Sterilizované okurky nadrobno nakrájíme. Sterilovaný hrášek, kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme na másle (což dodá salátu zlatou barvu). Vše přidáme k bramborám.
Vzhledem k tomu, že každý má rád jinou variantu, tak v této fázi salát důkladně zamícháme a rozdělíme např. na tři části. Pak postupně přidáváme do dvou části natvrdo uvařená vejce nakrájená na kolečka a dochutíme majonézou a tatarskou omáčkou.
Každý si pak může salát upravit podle chuti například kořením, olivami, olivovým olejem, majonézou nebo tatarskou omáčkou, cibulkou nebo zálivkou z cibulky.
Po důkladném zamíchání je nutné hodnotit a ochutnávat.

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Vánoční bramborový salát, Novoroční bábovka, Vánoční bramborový salát, Vánoční cukroví