Chalupářské ražniči

Potřebujeme:

600 g vepřového plecka, 1 středně velkou cibuli, 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, 100 g uzené slaniny bez kůže, 100 g klobásy, hotovou rajčatovou omáčku na grilování
Pikantní marináda: 3 lžíce kečupu, 3 lžíce dijonské hořčice, sůl, 3 lžíce oleje, pepř, 3 stroužky česneku, 1 cibuli

Jak na to:

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli na čtvrtky, papriku, slaninu a klobásu na plátky.
Maso naložíme na 30 minut do pikantní marinády, kterou připravíme z uvedených ingrediencí.
Na jehly střídavě napichujeme maso, slaninu, cibuli, klobásu a papriku. Pečeme na grilu nebo krátce opečeme na pánvi a přikryté dusíme doměkka.
Podáváme s rajčatovou omáčkou a chlebem, případně s bramborami.

Podobné recepty:

Ražničí, Telecí ražniči s párky, Ražniči, Telecí ražniči se slaninou, Ražniči z divočáka