Nejlepší tenká pizza

1.11.2011
Potřebujeme:

Těsto: 1 / 2 kg hladké mouky, 3 dcl vlažné vody, 1 kostku droždí, špetku cukru, 2 lžíce oleje, 1 dcl piva (nemusí být)
Náplň: kečup, šunku, rajčata, cibuli, sýr, oregano, olivy, plísňový sýr, vejce, klobásu, kukuřici, žampiony, slaninu

Jak na to:

Do misky vsypeme hladkou mouku. Ve vlažné vodě rozpustíme droždí, které zasypeme špetkou cukru. Nalijeme na mouku, přidáme olej, případně pivo. Vše smícháme a vytvoříme tuhé těsto, které nenecháváme kynout, ale hned zpracujeme. Těsto vyválíme na dřevěné desce do tvaru plechu. Vyválené těsto položíme na plech (ne vymazaný) a okraje potlačíme. I zbylé těsto, které trčí z plechu můžeme pozatláčať, aby byly okraje hrubší. Těsto natřeme kečupem na hrubší vrstvu, poklademe šunku, rajčata a další ingredience podle své vlastní chuti. Sýr můžeme nastrouhat navrch nebo nakrájet na plátky. Nakonec posypeme oreganem a dáme péct do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Upečeme do křupavá.

Podobné recepty:

Pizza šnečky, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Kuřecí nudličky s florentskou sýrovou omáčkou a mušličkami, Cibulová pizza