Sachr dort

28.10.2011
Potřebujeme:

140 g másla, 140 g čokolády, 140 g moučkového cukru, 6 vajec, 120 g hladké mouky, višňový nebo rybízová marmeláda, máslo na vymazání formy, mouku
Poleva: 100 g jemného krystalového cukru, 20 g kakaa, 50 g másla

Jak na to:

Máslo utřeme s nahřátým kousky čokolády a postupně přidáme žloutky. Důkladně utřeme do pěny. 6 bílků vyšleháme tuhý sníh. Bílky vmícháme do žloutkové směsi a postupně přimícháme mouku. Pečeme ve vymazané a vysypané formě při teplotě 180 ° C asi hodinu. Vyjmeme a necháme vychladnout. Potřeme marmeládou a polijeme plevy. Dáme ztuhnout, ale ne do chladničky.
Poleva: Máslo důkladně utřeme s kakaem, cukr uvaříme na nitku a přidáme do hmoty. Ihned polijeme.
Cukr uvařený na nitku: Cukr dáme do kastrolku s troškou vody a uvaříme na hustou hmotu jako med. Stále mícháme, dokud nebude táhnout. Nesmí kapat, nebo se trhat.

Podobné recepty:

Sachr dort, Sachr dort, Dort sachr po domácky, Sachr koláč, Sachr dort