Krůtí stehno jako zvěřina

14.10.2011
Potřebujeme:

krůtí stehna, 50 g celeru, 50 g mrkve, 50 g bílé řepy, 50 g květáku, 50 g kapusty, 1 malou cibuli, 2 stroužky česneku, uzenou slaninu, 1 PL hořčice, 1 PL mouky, kořeninových směsí - 3 bobkové listy, ½ muškátového ořechu, 1 lžičku muškátového květu, 1 lžičku hořčičných semen, 1 lžičku koriandru, 1 lžička kmínu, 1 lžička fenyklu, 1 lžička majoránky (vrchovatá), 1 lžičku sušeného celerového listu (vrchovatá), 1 lžičku saturejky (zarovnaná), 1 lžičku pelyňku (zarovnaná), 10 zrnek nového koření, 15 plodů jalovce, 1 lžičku bazalky, 1 lžička mateřídoušky, 1 lžičku rozmarýnového listu, 1 lžičku Zeměžluč

Jak na to:

Kořeninových směsí tvoří: bobkové listy, muškátový ořech, muškátový květ, hořčičná semeno, koriandr, kmín, fenykl, majoránka, celerový list, saturejka, pelyněk, zrnka nového koření, jalovcové bobule, bazalka, mateřídouška, rozmarýnový list a zeměžluč. Touto kořeninových směsí potřete krůtí stehna, zabalte je do sáčku z plastické látky a vložte je na 48 hodin do chladničky. Pak je duste s malým množstvím vody, přidejte k nim celer, mrkev, bílou řepu, květák, kapusta, cibuli, česneku a ostatní kořeninových směsí. Duste asi 50 min, pak přeložte stehna do pekáče, pokryjte jejich slaninou a pečte dočervena. Zeleninu vyberte ze šťávy, přetlačte, opět ji vraťte do pekáče (po svaření protlačení zeleniny s hořčicí a moukou). Pro zvýšení pikantnosti okyselí maso a směs citronovou šťávou. Nalijte na upečené stehna a vrch pokropte smetanou.

Podobné recepty:

Voňavá krůta, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce, Krůtí stehno s bramborovými knedlíky, Zapékané krůtí stehno