Salát

Potřebujeme:

200 g jemné zelené fazolky, 1 hlávka kadeřavého zeleného salátu, 1 malou hlávku čekanky, 4 stopky nati z celeru, 400 g upečených kuřecích prsou bez kůže, 1 konzervu sardelek (50 g), 1 stroužek česneku, 1 bagetu pokrájenou na 12 tenkých kroužků
Dressing : 1 lžíci dijonské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 2 lžíce nízkotučného bílého jogurtu, 0,5 lžičky moučkového cukru, 0,5 lžíce worcesterské omáčky, mletý pepř, sůl, 1 natvrdo uvařené vejce, 30 g nastrouhaného parmezánu

Jak na to:

Zelené fazolky uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vychladlé fazolky překrojíme na polovinu a dáme do velké salátové mísy. Omytý salát potrháme na menší kousky, čekanku nahrubo pokrájíme, celer a kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky. Vše přidáme do mísy k pokrájené fazolky, promícháme a dáme vychladit. Sardelky přendáme do misky a přidáme 1 lžíci oleje, ve kterém byly naložené. Česnek na desce rozmačkáme a přidáme k sardelkám. Směs vidličkou rozmačkáme na pastu, kterou potřeme plátky bagety, rozložíme je na plech av horké troubě upečeme. Upečené vychladlé bagety polámeme na menší kousky - krutony.
Dressing: Hořčici utřeme s olivovým olejem, vinným octem, jogurtem, cukrem, worcesterskou omáčkou, mletým pepřem a se solí. Uvařené vejce oloupeme, pokrájíme nadrobno a vmícháme do dresinku. Polovinu dresinku nalijeme na vychlazený salát a promícháme. Přidáme krutony, promícháme a přelijeme zbylým dresinkem. Nakonec salát ozdobíme hoblinkami parmazánu. Hned podáváme.

Podobné recepty:

Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci, Salát plný barev