Zlaté kuřecí řízky

14.10.2011
Potřebujeme:

600 g kuřecích prsíček, 40 g hladké mouky, 2 vejce, mléko, 40 g mandlí, 40 g rozinek, 80 g oleje, 1 jablko, 80 g cukru, šťávu z 1 citronu, třešně

Jak na to:

Prsa vykostíme, nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Z mouky, vajec, mléka, oloupaných nasekaných mandlí a rozinek namočených ve vodě připravíme těstíčko. Namáčíme do něj řízky. Na rozehřátém oleji smažíme do zlatová. Oloupané jablko nakrájíme na kolečka na namáčíme do s karamelizovaného cukru. Pokapeme citronovou šťávou. Navrch dáme třešeň. Každý řízek ozdobíme takovým jablkem. Podáváme s hráškově či pažitkovou, případně kari rýží, kompotem nebo zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Dušené kuřecí řízky s cibulí, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí řízky v marinádě, Zapékané kuřecí řízky, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí