Čokoládově kaštanová roláda

14.10.2011
Potřebujeme:

175 g hořké čokolády polámání na malé kousky, 2 lžíce kakaového prášku, 60 ml horké černé kávy, 6 vajec, 75 g krupicového cukru, 1 KL vanilkové esence, kakao na poprášení
Krém: 475 ml smetany ke šlehání, 30 ml rumu nebo kávového likéru , 350 g kaštanového pyré konzervovaného nebo zmrazeného, ​​115 g nastrouhané hořké čokolády

Jak na to:

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu. V kávě rozmícháme kakao na hustou pastu. Oddělíme žlutá od bílků a s polovinou cukru jejich vyšleháme do světlé pěny. K žloutkové pěně přidáme rozpuštěnou čokoládu a kávově-kakaovou pastu. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta. Nakonec přidáme lžičku vanilkové esence. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 20-25 minut, dokud těsto není pružné na dotek. Čistou utěrku poprášíme kakaovým práškem, na to překlopíme upečené těsto. Papír potřeme studenou vodou a rychle ho z těsta stáhneme. Suché okraje odřízneme. Utěrku s těstem srolujeme a necháme zcela vychladnout.
Krém: Smetanu vyšleháme s rumem nebo likérem. Přidáme kaštanové pyré a nastrouhanou čokoládu. Těsto rozbalíme a potřeme 3 / 4 krému, čtvrtinu krému si odložíme na ozdobení. Roládu opatrně zabalíme a natřeme zbylým krémem.

Podobné recepty:

Kaštanová roláda, Kaštanová nádivka, Kaštanová roláda, Nepečená kaštanová roláda, Nepečená kaštanová roláda