Nakládaný hermelín

Potřebujeme:

4 ks hermelínu (hořce), feferonky, velkou cibuli, 4 stroužky česneku, chilli koření, pepř celé i mleté, bílý pepř, nové koření, bobkový list, provensálské koření, slunečnicový olej

Jak na to:

Hermelíny nakrájíme na čtvrtiny, nakrájíme cibuli a česnek a zvlášť na talíři utřeme kořenící směs z černého a bílého pepře, chilli, papriky a provensálské koření. V této směsi obalíme každý kousek sýra zvlášť. Na dno asi 1,5 l sklenice nasypeme pár kulek nového a pepře a bobkový list. Pak ukládáme sýry. Jednotlivé vrstvy sýra překládáme nakrájenou cibulí a česnekem, feferonky a kořením, dokud pohár nenaplní. Pak už jen zalijeme slunečnicovým olejem a dáme do lednice na 14 dní nebo do tepla na 3 dny odležet. Použitý olej nevylévat, uchováme ho v chladničce a použijeme na další nakládání.

Podobné recepty:

Nakládaný hermelín myslivec, Nakládaný hermelín, Nakládaný hermelín, Nakládaný hermelín, Grilovaný hermelín