Kapr na červeném víně

1.11.2011
Potřebujeme:

1 menšího kapra, hladkou mouku na obalování, olej, 1 menší cibuli, 2 bobkové listy, 2 lžíce kečupu, 1 kostku bujónu, 200 ml červeného vína, 4 zrnka nového koření, 1 citron, 1 PL nasekané petrželky, pepř, sůl

Jak na to:

Kapra omyjeme, očistíme a rozporcujeme. Každý kousek osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a jednotlivé porce ryby osmažíme z obou stran. Odložíme do alobalu, aby nevychladly. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kečup, bobkové listy, nové koření, bujónové kostky rozpuštěnou ve 100 ml teplé vody a červené víno. Promícháme a chvíli povaříme. Hotovou směs přecedíme, vložíme do ní připravené porce kapra, kolečka citronu a na mírném ohni dusíme ještě asi 10 minut. Hotové jídlo posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme s bramborami.

Podobné recepty:

Kapr na víně, Topinambury na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Srnčí řízky na červeném víně