Spaghetti alla puttanesca

Potřebujeme:

pro 4 osoby: 500 g těstovin spaghetti, 60 g černých oliv, hrst kaparů, 2 stroužky česneku, petrželovou nať, 4-5 sardelek, 400 g loupaných rajčat, sůl, olej

Jak na to:

Nasekáme kapary a olivy. Ve velké hlubší pánvi necháme na olivovém oleji jemně opražit česnek, pak ho vybereme a necháme olej trochu vychladnout. Přidáme sardelky a na mírném plameni jejich vidličkou jemně stlačujeme, dokud se nerozpustí. Přidáme kapary, olivy a loupaná rajčata. Na mírném plameni vaříme asi 15 minut. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, na pánvi smícháme s hotovou omáčkou a podáváme posypané petrželkou.

Podobné recepty:

Piemontské špagety, Pollo alla Bílá paní-kuřecí prsa alla Bílá paní, Spaghetti al Pomodoro, Masový parmezánský salát (insalata alla parmigiana), Kuřecí prsa s Pesto alla Calabrese