Kostrbáč s bramborami

Potřebujeme:

1 kg brambor, 2 hrnky hrubé krupice, 2 cibule, 6 stroužků česneku, 200 g škvarků, sůl, mletý pepř, majoránku
Polévka: mrkev, petržel, celer, květák, růžičková kapusta, brambory, cibuli, kroupy

Jak na to:

Vařené brambory rozmačkáme a dáme do pekáče, ve kterém jsme předtím na tuku osmažili škvarky. Přidáme krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý pepř, majoránku a sůl. Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby péct. V průběhu pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč, podáváme s bramborovou či chlebovou polévkou.
POLÉVKA: Do vody dáme vařit zeleninu (mrkev, petržel, celer, květák, růžičková kapusta ap ...), brambory, cibuli a kroupy. Na konci vaření přidáme tuk, vejce, pepř, majoránku a mletý česnek.

Podobné recepty:

Pórková polévka s cizrnou, Kuře na kysaném zelí, Kotlety s opékanými bramborami, Plameňáci, Skopové maso na česneku a bramborách