Kuřecí roládky

12.12.2011
Potřebujeme:

4 kuřecí prsa, 8 plátků šunky, 1 trojúhelník sýra Niva, 1 sýr Encián nebo Hermelín, 50 g oloupaných mandlí, máslo, francouzskou hořčici, pepř, sůl
Omáčka: 1 lžíci hladké mouky, sladkou smetanu

Jak na to:

Kuřecí prsa omyjeme a každé příčně rozřízneme na dva plátky. Naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme šunku.
Sýry nakrájíme na trojúhelníky a na každý plátek masa se šunkou dáme jeden plátek Nivy, jeden plátek hořce a 3-4 mandle. Plátky masa opatrně srolujeme, sepneme párátkem nebo svážeme provázkem a na rozehřátém másle ze všech stran opékáme do červena.
Spolu s masem opékáme zbývající mandle, které po opečení ihned vyjmeme. Roládky podlijeme vodou a přikryté dusíme doměkka. Po udušeni jejich vyjmeme a odložíme na teplé místo. Výpek přelijeme do hlubší misky.
Do výpeku přidáme 1 lžíci hladké mouky, trochu opečeme, pak přidáme podle chuti hořčici, podlijeme vodou, rozmícháme a trochu podusíme. Přidáme na zjemnění smetanu a krátce povaříme.
Omáčku nesolíme, protože výpek je ze sýrů dost slaný. Nakonec omáčku dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s barevnými těstovinami polité omáčkou a posypané opraženými mandlemi.

Podobné recepty:

Kuřecí roládky, Pečené roládky z pangase - sumeček žraločí, Plněné vepřové roládky, Kuřecí roládky plněné špenátem, Kuřecí roládky s tvarohem a šunkou