Hovězí guláš netradiční

10.11.2011
Potřebujeme:

hovězí maso asi 60 dkg, 2 lžíce oleje, 1 lžíci medu, 1 lžíci rajského protlaku, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 500 ml masového vývaru, 250 g cibule, 250 g mrkve, 500 g jablek, majoránka, citrónovou šťávu, mleté pepř

Jak na to:

Maso nakrájíme na kostky a prudce opečeme na horkém oleji. Přimícháme med a rajčatový protlak, přidáme očištěný prolisovaný česnek, bobkový list a vývar a dusíme asi 2 hodiny. Pak osolíme a opepříme. Očištěnou cibuli posekáme nadrobno, mrkev nakrájíme na kolečka a přidáme k masu. Dusíme asi půl hodiny. Před dokončením přidáme na větší kostky nakrájené očištěné jablka a majoránka. Nakonec guláš ochutíme citrónovou šťávou.

Podobné recepty:

Znojemský hovězí guláš, Chatový guláš po brezoviansky, Telecí Guláš, Maďarský guláš, Fazolový guláš (maďarský)