Baba s uzeným masem

10.11.2011
Potřebujeme:

1 kg vepřového uzeného masa, 250 g domácí klobásy, 100 g slaniny, 250 ml vývaru, 10 ks housek, 6 vajec, petrželku, cibuli, pepř, sůl

Jak na to:

Maso, klobásu a slaninu uvaříme doměkka, housky nakrájíme na větší kostky a zalijeme vývarem. Přidáme na kousky nakrájené maso a klobásu. Ochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Přidáme opražené slaninu a 5 žloutků, které rozmícháme ve vlažném vývaru. Vše spolu promícháme. Na zjemnění chuti vmícháme do hmoty vyšlehané bílky z 5 vajec. Do vymazaného pekáče vložíme hmotu a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Babu pečeme, dokud není růžová.

Podobné recepty:

Zelné palačinky s uzeným masem, Závin s uzeným masem, Zapečené těstoviny s nivou a uzeným, Šunková rolka, Šunková rolka