Salát s chlebem

Potřebujeme:

150 g ciabatty nebo jiného chleba z předchozího dne, 1 větší cibuli, 300 g rajčat, 250 g salátových okurek, 1 / 4 svazku čerstvé bazalky, 1 PL vinného octa, 1 až 2 stroužky česneku podle vlastní chuti, mletý pepř, sůl, 2 PL olivového oleje

Jak na to:

Ciabattu nebo chléb nakrájíme, zda natrháme na menší kousky a dáme do salátové mísy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a vysypeme na chléb. Do salátové mísy přidáme rajčata a salátové okurky nakrájené na kostičky. Nakonec otrháme lístky bazalky a posypeme jimi salát. Příprava marinády: Do malé misky vlijeme ocet a ochutíme ho prolisovaným česnekem, mletým pepřem a solí. Nakonec do marinády vmícháme metličkou na šlehání olivový olej. Marinádu vylijeme na salát a necháme alespoň 1 až 2 hodiny, odstát v ledničce.

Podobné recepty:

Salát Caesar, Súdánská pomazánka, Kuře na Moravance, Zahradnický mls, Rybí salát s majonézou