Řecká dvojka

Potřebujeme:

Marináda: gyros koření, bílý pepř, sůl, červenou pálivou papriku, olej, bazalku, oregano, KL worcesterem, PL hořčice, hlavičku česneku 1 kg hrubší krkovičky, 1 / 2 kg brav.plecka, domácí slaninu, máslo, žampiony nebo houby

Jak na to:

Krkovičku a vepřové plec omyjeme a necháme vcelku.
Marináda: Přísady na marinádu smícháme dohromady, vymícháme a vložíme do ní maso. Maso necháme v marinádě, alespoň 3 hodiny. Když je na-marinované svrchu nařízneme do masa pásky. Dovnitř pásků dáme prolisovaný česnek. Takto položíme maso na pekáč, podlijeme a upečeme. Do výpeku můžeme přidat pár čerstvých hub nebo žampionů. Během pečení potíráme maso výpekem a výpek lijeme do pásků. Ke konci pečení maso proložíme prorůstání slaninou a polijeme rozpuštěným máslem. Takovýmto způsobem bude maso měkké a šťavnaté.

Podobné recepty:

Řecká čočková, Řecká dobrota, Řecká slepičí polévka s vejcem, Fasolada - řecká fazolová polévka, Řecká makrela