Kuře s kari kořením
3.11.2011

1 větší kuře, 60 g másla, 40 g cibule, na špičku nože kari koření, 1 nakyslé jablko, 30 g hladké mouky, 2 dcl smetany
Jak na to:Očištěné kuře omyjeme, rozčtvrtíme a osušíme. Osolíme a na rozpáleném másle opečeme do červena po obou stranách. Potom vyjmeme a do másla přimícháme nadrobno posekanou cibuli, kari koření a přidáme opečené kuře. Podlijeme horkou vodou a přikryté dusíme. Jablko oloupeme, nastrouháme a přidáme ke kuřeti. Spolu udusíme do měkka. Pak kuře vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, podlijeme horkou vodou a nakonec přimícháme sladkou smetanu. Chvíli povaříme a hotovou omáčku prolisujeme. Kuře upravíme na mísu, polijeme omáčkou a podáváme.
Podobné recepty:Opilé kuře, Kuře na kari, Kuře v alobalu, Kuře se sýrem, Kari kuře