Rybí filé na francouzský způsob

3.11.2011
Potřebujeme:

rybí filé, sůl, hořčici, olej, na kolečka nakrájenou cibuli, mletou červenou papriku, provensálskou směs, žampiony, smetanu

Jak na to:

Rybí filé naporcujeme na plátky, osolíme a potřeme hořčicí. Do pekáče nalijeme olej, poklademe na kolečka nakrájenou cibuli a na to poklademe plátky filé. Posypeme mletou červenou paprikou, pepřem provensálská směs, žampiony pokrájenými na plátky, podlijeme trochou vody a dáme zapéct na 20 minut do vyhřáté trouby. Mezitím rozšleháme smetanu s trochou vody a s moukou. Po 20 minutách vyjmeme pekáč z trouby, nalijeme do něj smetanu a dáme jej zpět ještě asi na 10 minut zapékat. Hotové filé podáváme s bramborami s petrželkou nebo s pečenými bramborami, případně s hranolkami.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Smažené rybí filé v kokosu, Pečené rybí filé se žloutkovou pěnou, Zapékané filé, Smažené rybí filé