Pomerančový salát

Potřebujeme:

5 pomerančů, 50 g mandlí, 2 cibule, 10 PL olivového oleje, 1 / 2 lžičky mleté ​​skořice, 1 PL medu, 2 citrony, 100 g zelených oliv

Jak na to:

Očištěné mandle nasucho opražíme, posekáme, pomeranče důkladně očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a podusíme do poloměkka na 2 PL olivového oleje. Přidáme med, skořici a dále dusíme. Na závěr přilijeme šťávu z jednoho citronu. Šťávu z druhého citronu smícháme s olivovým olejem. Na talíř rozložíme plátky pomerančů, posypeme jejich mandlemi, přidáme olivy, zalijeme připraveným nálevem a navrch dáme cibuli s medem.

Podobné recepty:

Tequila Sunrise, Dýňový ( tykvový) kompot, Kuřecí romeo a julie, Pomerančové dortíčky, Pomerančový-sněhový koláč