Chřest s holandskou omáčkou

Potřebujeme:

500 g chřestu, 1 lžičku soly, 1 kostku cukru, 1 l vody
Omáčka: 250 g másla, 3 žloutky, sůl, mletý bílý pepř, 1 malou cibuli, 1 lžíci vinného octa, špetku mleté ​​feferonky, pár kapek citrónové šťávy

Jak na to:

Chřest omyjeme, oloupeme a uvaříme ve slané vodě, do které jsme přidali kostku cukru.
Omáčka: Do mělké nádoby dáme žloutky, trochu soli a mletého bílého pepře. Nádobu vložíme do hrnce s horkou, ne však vroucí vodou a směs šleháme do zhoustnutí. Vyjmeme z vody a za stálého míchání postupně přidáváme předem připravené rozpuštěné máslo a na jemno nakrájenou cibuli. Ochutíme vinným octem, feferonkou a citronovou šťávou. Spolu s uvařenou chřestem upravíme na talíř a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Vařený chřest s holandskou omáčkou, Zelenina s holandskou omáčkou, Chřest s holandskou omáčkou, Grilovaný lososový "sandwich" s chřestem, bramborem a holandskou omáčkou, Chřest s ořechovou omáčkou