Chutná vepřová játra

3.11.2011
Potřebujeme:

600 g vepřových jater, 50 g másla, mletou sladkou papriku, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 jablko, 2 rajčata, tymián, vegetu, worchesterskú omáčku, hladkou mouku, pepř, sůl

Jak na to:

Nakrájenou vepřovou játra orestujeme na másle, posypeme mletým pepřem, červenou paprikou a promícháme. Játra vyjmeme a do výpeku dáme nadrobno nakrájenou slaninu, olej a cibuli. Chvíli smažíme. Přidáme játra, prolisovaný česnek, jablka a rajčata nakrájená nadrobno. Ochutíme trochou tymiánu, vegetou, worcesterskou omáčku, podlijeme vodou a dusíme. Nakonec jemně zahustíme hladkou moukou a dochutíme solí. Podáváme s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Vepřová játra na víně, Vepřová játra obalená cibulí, Vepřová játra na rajčatech, Vepřová játra na cibulce, Domácí králík