Bramborové šišky

Potřebujeme:

½ kg vařených brambor, ½ kg polohrubé mouky, 1 / 8 l mléka, kostka kvasnic, 2 žloutky, 2 lžíce rumu, 1 lžíce cukru, sůl

Jak na to:

Do vlažného mléka dáme cukr, kvasnice a necháme vykynout. Vykynuté přidáme do nastrouhaných, vařených prochladlých brambor, přidáme mouku, 2 žloutky, rum, sůl a vymícháme na hladké těsto. Podle potřeby můžeme přidat mléko. Po půl hodině těsto promícháme a ještě necháme kynout. Potom uděláme na plátu koblihy, necháme chvilku vykynout a smažíme tak, že je dáváme do rozpáleného oleje horní stranou dolů. Na usmažené můžeme dát sladkou marmeládu nebo slanou pomazánku.

Podobné recepty:

Bramborové šišky s mákem, Bramborové šišky s mákem, Bramborové šišky se zeleninou, Jablkové šišky, Tvarohové šišky s brynzou