Karé na pařížský způsob

24.11.2011
Potřebujeme:

600 g vepřového karé, 200 g uzeného masa, 100 ml zakysané smetany, 50 g hladké mouky, 2 vejce, 2 lžíce mléka, 100 g strouhanky, koření na karbanátky, sůl, olej

Jak na to:

Pečeně omyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Vyklepané plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté ​​maso. Uzené maso pokrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme, až vznikne krémová náplň. Každý plátek masa pokryjeme uzenou náplní, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby náplň průběhu další přípravy nevytekla. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme dozlatova. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.

Podobné recepty:

Skalolezecké karé, Vepřové karé v bramborovém těstíčku, Přelétavý motýl z vepřového karé, Vepřové karé na víně, Vepřové karé na smetaně