Perníky

Potřebujeme:

Těsto: 500 g hladké mouky, 150 g medu, 200 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 prášek do perníků, citrónovou kůru, 80 g másla, 1 lžičku sody, žloutek na potření P
oleva: 150-200 g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžička bramborové škrobové moučky, citrónovou šťávu (dle potřeby)

Jak na to:

Med, cukr a vejce mícháme asi 15 min. Mouku smícháme s práškem do perníků, citr.kuru a jedlou sodou. Postupně přidáme vymícháný med s cukrem a vejci a rozpuštěným máslem. Odložíme alespoň na 24 hod. do chladničky. Potom rozválíme, vykrojíme medovníky a ukládáme na Cero vymazaný plech. Potřeme žloutkem a pečeme při teplotě 200 C asi 3 min.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníky, Perníky, Měkké perníky, Perníčky s citronovou polevou