Lasagne

Potřebujeme:

375 g lasagní, 500 g mletého masa, na jemno nakrájený kousek celeru, na jemno nakrájenou mrkev, 150 g na jemno nakrájených kuřecích jater, 250 ml červeného vína, velkou na jemno nakrájenou cibuli, 2 lžíce oleje, 30 g másla, 2 lžíce petrželky, sůl, pepř
Bešamelová omáčka: 560 ml mléka, 40 g hladké mouky, 100 g nastrouhaného parmazánu, 60 g másla, 1 / 2 lžičky muškátového oříšku, pepř, sůl, 250 ml rajčatového protlaku

Jak na to:

Na oleji a másle podusíme mrkev, celer a cibuli do měkka (5-7) minut. Přidáme maso, dokud nechytí jinou barvu.
Připravíme si bešamelovou omáčku: Rozpustíme máslo + trochu mouky a počkáme dokud se nevytvoří jíška. Odstavíme a přidáme mléko. Krátce povaříme. Přidáme muškátový oříšek, pepř a sůl. Nakonec přidáme parmezán. Přikryté odložíme. Do masové směsi přidáme játra, protlak, trochu vody a víno, sůl, pepř a petrželku. Máslem vymažeme pekáč. Překládáme na pekáči vrstvy těstoviny, trochu masové směsi a bešamel. Pečeme v troubě předehřáté na 180 C asi 40 minut. Po upečení necháme trochu mírně vychladnout.

Podobné recepty:

Kuřecí prsa zapékané s lasagnemy, Rychlé špenátové lasagne, Ovocné lasagne s jogurtem, Cuketové lasagne, Lasagne Frankie