Farfalle carbonara - trikolore

Potřebujeme:

400 g těstovin - jen italské výroby tříbarevné motýlky, střední cibuli nakrájenou na jemno, stroužek česneku, 75 g másla, 1 lžíci oleje, sůl, bílý pepř, vegetu, 200 g čerstvých žampionů, 10 g hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání, čerstvou bazalku

Jak na to:

Dáme vařit osolenou vodu s přidáním oleje. Mezitím očistíme nebo omyjeme houby a nakrájíme na plátky, případně na čtvrtky - podle chuti. Na pánev dáme máslo s kapkou oleje a jemně nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku. Restujeme / opékáme, dokud cibule není sklovitá. Potom přidáme houby, orestujeme, zastříknout bílým vínem, zaprášíme moukou, přidáme šlehačku, dochutíme vegetou, bílým pepřem a solí podle vaší chuti a krátce povaříme. Před koncem vaření přidáme nakrájenou bazalku. Těstoviny vaříme asi 14 minut, těstoviny nesmí být rozvařená. Uvařené cedíme, dobře necháme okapat a smícháme s horkou omáčkou. Servírujeme v horkém hlubokém talíři, jídlo zvýrazníme ještě pokrájenou bazalkou po povrchu.

Podobné recepty:

Motýlci farfalle s nivou a kuřecím masem, Brokolicová-kuřecí farfalle, Masové těstoviny s cuketou, Špagety carbonara, Tortelliny Carbonara