Rybí polévka

Potřebujeme:

600 g kapra, olej, 1 lžičku mleté ​​sladké červené papriky, 1 větší cibuli, 1 zelenou papriku, 1 červenou papriku, 120 g mrkve, 80 g celeru, 100 ml smetany na vaření, 1 PL zakysané smetany, 1 PL nasekané petrželky, 1 PL citronové šťávy, 1 feferonku, 1,5 l rybího vývaru, hladkou mouku na zahuštění, pepř, sůl

Jak na to:

Očištěného kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Osolíme a prudce opražíme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran. Opražené porce vyjmeme a odložíme na teplé místo. Výpek z pánve přelijeme do hrnce a zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer a barevné papriky. Osolíme, opepříme, poprášíme mletou sladkou červenou paprikou a zalijeme teplým rybím vývarem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20 minut. Vložíme opečené porce kapra, podle potřeby dolijeme rybím vývarem a vaříme dalších 15 minut. Krátce před dovařením přidáme do polévky podle chuti nadrobno nakrájenou feferonku a smetanu na vaření promíchanou s hladkou moukou. Za občasného míchání dovaříme. Na závěr ochutíme zakysanou smetanou, citrónovou šťávou a nakrájenou petrželkou.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna