Řízky v bramborové placce

Potřebujeme:

4 řízky vepřového kotletu, 80 g konzervovaných žampionů, 4 kusy plátkového sýra, olej, pepř, sůl
Bramborové placky: 350 g očištěných syrových brambor, 30 g mouky, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 50 g oravské slaniny, 20 g cibule , 1 stroužek česneku, pepř, sůl

Jak na to:

Řízky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Po obou stranách jejich prudce opečeme a uložíme na pekáč. Na každý řízek položíme plátky konzervovaných žampionů a překryjeme sýrem. Pekáč vložíme do horké trouby a řízky zapékáme, dokud se na nich sýr neroztaje.
Bramborové placky: Brambory nastrouháme, uvolněnou přebytečnou vodu slijeme, přidáme mouku, vejce, posekanou cibuli, kostičky opražené slaniny, česnek, pepř, sůl a podle potřeby mléko. Bramborové těsto rozdělíme na 4 porce. Z každé na horkém oleji usmažíme placku. Zapečený řízek uložíme na polovinu placky a překryjeme ho druhou polovinou placky. Podáváme s míchaným zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Kari panenka v bramborové placce, Černohorský řízek, Telecí řízky v rozinkovým těstíčku, Bramborové krokety, Sója v bramborové placce