Rizoto a lá Miláno

Potřebujeme:

½ kg rýže, 80 dkg kuřecího masa, 1 velkou cibuli, 6 dcl slepičího bujónu, 1 sklenice suchého bílého vína, špetku šafránu, olivový olej, vegetu, parmezán

Jak na to:

Maso a cibuli nakrájíme na malé kousky. V dostatečně velké pánvi dobře rozehřejeme olej, přidáme cibuli, kousky masa a osmahneme. Potom přidáme rýži, necháme opražit, aby nasákla olejem a zalijeme vínem. Uvaříme si slepičí bujón, kterým podléváme rýži. Přidáme šafrán, vegetu a vaříme na mírném plameni asi 10 min. Hotová rýže by neměla být příliš měkká. Servírujeme posypané strouhaným parmazánem.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Míchaný pohár Ohla la la, Pikantní zapékané rizoto