Vepřové závitky s játry

Potřebujeme:

500 g vepřového masa, 50 g cibule, 200 g hlívy, 100 g drůbežích jater, tuk, žloutek, 20 g mouky, 150 ml smetany, 50 g tvrdého sýra, sůl, kari koření, olej

Jak na to:

Omyté maso nakrájíme na větší tenké plátky nebo naklepeme, potřeme olejem, posypeme pochutinami a na 30 minut odložíme na chladné místo. Očištěnou cibuli a hlívy nakrájíme nadrobno, spolu s játry opražíme, smícháme se žloutkem, ochutíme. Potom rozložíme na připravené maso, tvarujeme závitky, které převážeme nití, posypeme pochutinami a moukou a na prudce rozpáleném tuku osmahneme do červena. Podlijeme vodou a na mírném ohni dusíme pod pokličkou do měkka. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme nit a uložíme na mělkou mísu. Šťávu smícháme se smetanou, ochutíme. Závitky podlijeme šťávou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.

Podobné recepty:

Kuřecí závitky s játry mrkví, Vepřové s játry, Vepřové závitky s játry, Hlíva s tresčími játry, Vepřové závitky plněné okurkami