Těstoviny se špenátovou omáčkou

Potřebujeme:

1 mražený špenátový protlak (400 g), 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžičku másla, 1 lžíci hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, 1 tavený sýr v střívka, 100 ml mléka na zředění, 2-3 stroužky česneku (podle chuti), 150 g tvrdého nastrouhaného sýra, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Omáčka: Špenát necháme rozmrazit. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a na oleji podusíme doměkka. Na zjemnění chuti můžeme přidat máslo. Poprášíme moukou, promícháme a chvíli smažíme. Přilijeme smetanu, vložíme rozmrazený špenátový protlak a za stálého míchání postupně přidáváme tavený sýr. Podle potřeby hmotu zředíme mlékem. Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Těstoviny se špenátovou-sýrovou-masovou omáčkou, Penne se sýrovo-špenátovou omáčkou, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Špenátové těstoviny s Nivové omáčkou, Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou