Cuketa á la Danča

Potřebujeme:

4 mladé cukety, 1 cibuli, 500 g mletého masa, 4 lžíce kečupu, 3 jogurtové (měkké) sýry, mleté ​​černé kořeny, muškátový květ, bazalkou, olej

Jak na to:

Mladé cukety i se slupkou nahrubo nastrouháme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mleté ​​maso a kečup. Postupně vmícháváme měkké sýry. Osolíme, ochutíme pepřem, muškátovým květem a bazalkou. Zapékací misku s vyšším okrajem potřeme olejem a směs navrstvíme do výšky dvou prstů. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. Můžeme zapékat i v malých formičkách. Podáváme se zeleninovým salátem, případně vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Letní cuketa, Míchaný pohár Ohla la la, Smažená cuketa se skořicí, Polévka z cukety, Plněná cuketa