Grilované kuřecí křídla s rajčatovou omáčkou

Potřebujeme:

12 kuřecích křídel, 750 g rajčat, 1 jablko, 1 cibuli, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce medu, 2 lžičky ovocného octa, sůl, pepř na grilování, špetku kajenského pepře, olej

Jak na to:

Rajčata na spodní části do kříže nařízneme, krátce povaříme, opláchneme studenou vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Jádro vybereme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s rajčaty nakrájíme na malé kousky. Očistíme cibuli, nakrájíme ji na osminky a opečeme v horkém oleji. Přidáme k ní kousky rajčat a jablka, osolíme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou 20 až 30 minut. Rajčatovou omáčku dochutíme kajenským pepřem. Med, ocet, sůl a pepř na grilování smícháme. Směsí potřeme křídla a grilujeme po obou stranách dozlatova. Podáváme s připravenou omáčkou.

Podobné recepty:

Grilované kuřecí křídla, Kuřecí křídla na čínský způsob, Kuřecí křídla na bramborách, Kuřecí polévka, Kuřecí křídla na Medovo-Horčicové marinádě