Divočák s červeným vínem

9.11.2011
Potřebujeme:

1 kg masa z divočáka, 60 g slaniny, 40 g tuku, 2 dcl červeného vína, 3 lžičky šípkového a 2 lžičky rybízového povidel, 1 lžičku hořčice, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, trochu cukru
Mořidlo: 0,5 l vody, 1 dcl octa, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel a celer), 50 g cibule, celý pepř, jalovce, 1 bobkový list, tymián, kmín, sůl

Jak na to:

Omyté maso dáme do mořidla a odložíme na chladné místo, přičemž ho každý den obracíme. Po 4 až 5 dnech maso vyjmeme, prošpikujeme slaninou a na tuku ze všech stran opečeme. Pak ho do poloviny podlijeme mořidlem, přidáme zeleninu s kořením z mořidla, víno a pomalu dusíme. Před dokončením přidáme šípkový a rybízová marmeláda, hořčici, trochu nastrouhané citronové kůry a cukr. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu dochutíme citrónovou šťávou a přecedíme.

Podobné recepty:

Býčí žlázy podle Matadora, Vepřová kýta na divoko, Křepelky na pytlácky způsob, Rybízový-angreštové želé s červeným vínem, Špagety s česnekem