Pánská křenová omáčka (pikantní)

24.11.2011
Potřebujeme:

05 dkg syrového nastrouhaného křenu, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 0,5 l smetany na vaření, cca 1 dcl teplé vody, 1 lžičku soli

Jak na to:

Nejprve surový křen očistíme a nastrouháme (rozmixujeme) nepříliš na jemno. Jíšku z másla a mouky necháme opražit do zlatová. Přidáme sůl. Zalijeme ji vodou a utřeme spolu se smetanou. Když je bílá Bešamelová omáčka 3-5 min povařený, odstavíme ji ze zdroje tepla. Zamícháme křen. Vzniklou hustou omáčku v žádném případě nevaříme (křen může hořknou). Podáváme cca 2-3 lžíce na plátek hovězího masa s knedlíkem.

Podobné recepty:

Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Křenová omáčka, Křenová omáčka s jablkem, Křenová omáčka smetanová, Křenová omáčka