Vaječné věnečky

7.11.2011
Potřebujeme:

350 ml vody, 250 g hladké mouky, 320 g vajec, 125 g oleje, špetku soli, moučkový cukr na posypání
Náplň: 500 ml mléka, 1 vanilku, 2 Zlaté klasy, 300 g kryst.cukru, 300 g másla

Jak na to:

Vodu, olej, sůl dáme sevřít. Když vře přisypeme mouku a mícháme hmotu, dokud se hmota neodděluje od stěn nádoby. Hmotu necháme vychladnout a do studené hmoty zamícháme vejce. Hmotou naplníme cukrářské kapsa a stříkáme věnečky na namaštěným plech. Před pečením pocákáme vodou a pečeme při 220 C, do zlatohnědé barvy. Upečené překrojíme a plníme krémem.
Náplň: Z mléka, vanilky, kryst.cukru a Zlatých klasů uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme máslo a plníme věnečky. Povrch posypeme moučkového cukru nebo pocákáme čokoládou.

Podobné recepty:

Vínové věnečky, Rumové věnečky, Bramborové věnečky, Věnečky z odpalovaného těsta, Citrónové věnečky