Cizrnová pomazánka

4.11.2011
Potřebujeme:

60 g cizrny, 1 lžíci nízkotučného rostlinného tuku, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, bobkový list, celerovou nať

Jak na to:

Cizrna probereme, omyjeme a namočíme na 12 hodin do studené vody. Vodu slijeme, přilijeme čerstvou, mírně osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Uvařený cizrna rozmixujeme spolu s rostlinným tukem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přimícháme nadrobno posekanou petrželovou nať. Posypeme sezamem a podáváme s celozrnným pečivem.

Podobné recepty:

Cizrnová pomazánka, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva, Cizrnová salsa s bylinkami, Pomazánka