Husí játra

4.11.2011
Potřebujeme:

400 g husích jater, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 400 ml vepřového sádla, majoránka, nadrobno nasekanou pažitku, pepř, sůl

Jak na to:

Omytou husí játra nakrájíme na malé kousky nebo umeleme na masovém mlýnku. Cibulku nastrouháme na hrubém struhadle a zpěníme na oleji. Potom přidáme nakrájenou nebo umletou játra. Podle chuti osolíme, okořeníme mletým pepřem, trochou majoránky a přidáme prolisovaný česnek. Za stálého míchání játra osmahneme. Potom dáme opražené játra do žáruvzdorný nádoby, zalijeme horkou rozehřátou mastí, promícháme a necháme ztuhnout.

Podobné recepty:

Překládána husí játra, Kachní játra s jablky, Husí játra s hruškami, Husí játra s hruškami, Plněné bramborové lokše