Mleté ​​maso v těstě

4.11.2011
Potřebujeme:

Těsto: 300 g polohrubé mouky, 9 lžic mléka, 4 lžíce oleje, sůl, 100 g tvarohu, 50 g zakysané smetany, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva Náplň: 500 g mletého vepřového masa, 1 vejce, sůl, mletou sladkou červenou papriku, majoránka, paprikovou pastu, petrželku, pepř, nastrouhaný tvrdý sýr
Na potření: 1 žloutek

Jak na to:

Do mouky přidáme mléko, olej, kypřící prášek, tvaroh, sůl, zakysanou smetanu a smícháme. Těsto rozválíme na pomoučněném vále, potřeme náplní, strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Svineme do rolády a pokrájíme na kousky. Do vymaštěné zapékací mísy ukládáme těsně vedle sebe pokrájené kousky rolády. Potřeme žloutkem a vložíme péci do vyhřáté trouby. Po upečení posypeme balkánským sýrem.
Náplň: Mleté maso ochutíme solí, mletou sladkou červenou paprikou, majoránkou, paprikovou pastou a pepřem. Přidáme vejce a promícháme.

Podobné recepty:

Brambory zapečené v těste, Mleté ​​maso v těstě, Mleté maso se špenátem, Pečená sekaná s přílohou, Uzené maso v listovém těstě