Specialita pro gurmány

Potřebujeme:

500 g hovězí svíčkové vcelku, 10 plátků slaniny, 250 ml masového vývaru, 1 / 8 l červeného vína (125 ml), 1 lžíci francouzské hořčice, olej na opékání, pepř, sůl

Jak na to:

Omyté maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na oleji. Necháme vychladnout. Studené maso obtočíme plátky slaniny a obvážeme kuchyňskou nití. Maso trochu opečeme na oleji, podlijeme vývarem, přikryjeme alobalem a dusíme asi 40 minut. Výpek rozředíme vínem a přidáme hořčici. Odkryjeme a pečeme 10 minut, dokud maso nezíská zlatavou barvu. Podáváme s bramborovými kroketami a s dušeným pórkem.

Podobné recepty:

Krutí řízky se žampionovou omáčkou pro pravé gurmány, Špagety na sladko - Krkonošská specialita, Taťkova specialita, Kořeněná specialita, Specialita „domino"