Baileys po domácku

Potřebujeme:

2 šálky, 1 mandlový, kokosový nebo karamelový pudink, 0,5 l mléka, 0,5 l vodky, rumu nebo slivovice, 1 vanilku, 1 dcl šlehačky

Jak na to:

Oba sálka dáme na dvě hodiny vařit, po uvaření necháme vychladnout. Salka můžete vařit otevřené naložené ve vodě až po okraj, s občasným promícháním nebo zavřené, v takovém případě je nechte pořádně vychladnout aby salko nebouchly při otevírání. Z mandlového, kokosového nebo karamelového pudinku, mléka a vanilky uděláme pudink, mírně vychladíme za stálého míchání, aby se na povrchu neudělala kůže. Vlažný pudink smícháme se šálky, rumem, vodkou nebo slivovicí a nakonec přidáme šlehačku. Necháme odležet 12 hodin v chladničce a podáváme mrazivě vychlazené, nebo i s kostkou ledu.

Podobné recepty:

Kuřecí stehýnka po domácku, Baileys, Výorné baileys, Sýr po domácku, Baileys dort