Snídaňové burgery

4.11.2011
Potřebujeme:

450 g krůtích prsou bez kosti a kůže, 115 g rýže natural, 4 lžíce mixovaná sušených švestek, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 / 2 lžičky sušené šalvěje, 1 / 2 lžičky sušeného rozmarýnu

Jak na to:

Krůtí prsa nakrájíme na velké kusy. Dáme je do mixéru a pokrájíme nahrubo.Posekanou maso přendáme do mísy. Přidáme rýži, zmixováné sušené švestky, hořčici, šalvěj i rozmarýn a dobře promícháme. Ze směsi zformujeme 12 burgerů o průměru asi 5 cm. Grilovací pánev postříkáme sprejem nebo vymažeme olivovým olejem. Gril rozehřejeme na střední teplotu. Burgery přendáme do grilovací pánve a grilujeme asi 3 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou dobře propečené.