Labužnická hlívová polévka

Potřebujeme:

4 lžíce očištěné hlívy (nebo 1 lžíce sušené hlívy), půl lžíce sádla, 1 lžičku hladké mouky, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, červenou sladkou papriku, pepř, 2 lžíce strouhaného těsta, petrželku, sůl

Jak na to:

Omytou hlívu vložíme do studené osolené vody a vaříme. Na sádle zpěníme nastrouhanou cibuli, utřený česnek a nasucho do růžová opražené hladkou mouku. Přidáme červenou papriku, zalijeme asi 1 dcl studené vody a vymícháme na hladkou kašičku. Když je hlíva měkká, přidáme jíšku, pepř a spolu povaříme. Nakonec zavaříme strouhané těsto a petrželku.

Podobné recepty:

Hlívová polévka, Hlívová polévka, Hlívová polévka s kroupami, Hlívová polévka s koprem, Hlívová polévka