Brynzové palačinky

Potřebujeme:

polohrubou mouku, 4 vejce, 2 lžíce oleje, 1 / 2 l mléka, sůl, stroužek česneku, 250 g brynzy, strouhanku, 1 lžíci nasekané pažitky

Jak na to:

Z mléka, mouky, soli, 2 vajec, 1 / 2 lžíce oleje uděláme palačinky. Těsto necháme 1 / 2 hodiny odpočívat (aby se při pečení palačinky nelepily přidáme do těsta trochu minerálky nebo sody).
Palačinky plníme brynzovou směsí: Brynzu, pažitku a prolisovaný česnek spolu dobře promícháme. Palačinky skládáme tak, že je klasicky buď srolujeme, poskládáme na obálku nebo před Srolováním ještě zahneme okraje dovnitř, aby náplň nevytekla. Naplněné palačinky obalíme ve vajíčku, strouhance a osmažíme na oleji.

Podobné recepty:

Brynzové palačinky, Smažené palačinky plněné brynzové nádivkou, Brynzové palačinky, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Smažené palačinky plněné