Hlíva na maďarský způsob

Potřebujeme:

500 g hlívy, 100 g uzené slaniny, lžíci oleje, cibuli, koriandr, paprika, 2 dcl smetany, 500 g brambor

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce, ne zcela do měkka. Oloupeme je a vychladlé nakrájíme na plátky. Hlívy nakrájíme na větší kousky, osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a cibuli na plátky. Pekáč vymažeme olejem, na dno naskládáme plátky brambor, na to vrstvu hlívy se slaninou, ochutíme kořením a solí. Jak vrchní vrstvu uložíme plátky brambor. Mletou červenou papriku vmícháme do smetany, zalijeme jí navrstvené složky a v troubě upečeme.

Podobné recepty:

Chřest na maďarský způsob, Ryba na maďarský způsob, Hovězí na maďarský způsob, Hlíva se sójovou omáčkou, Hlíva se sójovou omáčkou