Kapr po Řecku

7.11.2011
Potřebujeme:

1500 g očištěného kapra, 30 g soli, 250 g cibule, 100 g oleje, vodu, 30 g česneku, 200 g zeleniny (mrkve, petržel, celer), 150 g moučného másla, 200 g bílého vína, 300 g kečupu, 100 g kapie, 100 g citronu

Jak na to:

Cibuli nakrájíme na jemné kolečka, mírně opečeme na oleji, přidáme osolené porce kapra, opečeme, postříkáme vodou a upečeme - dodusíme téměř do měkka a vyjmeme. Do zbývající šťávy přidáme jemně nastrouhaný česnek, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, opět postříkáme vodou a podusíme. Do hotové směsi přidáme na nudličky nakrájenou kapii a citrónovou šťávu. Upečeného kapra ve šťávě krátce podusíme. Při podávání kapra přelijeme připravenou šťávou.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr se sýrem, Kapr na modro, Pikantní kapr, Kapr na jablkách