Kapustnica se smetanou

Potřebujeme:

1,5 kg kysaného zelí, 2-3 l vody, 2 ks klobásy, 400 g uzeného masa, hrst sušených hub, drcený kmín, 2-3 ks bobkového listu, 6-7 ks celý pepř, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 sladkou smetanu, 1,5 kg brambor, 1 lžíci oleje, sůl

Jak na to:

Dáme vařit vodu, vložíme nakrájené kysané zelí, přidáme klobásy, maso, opláchnuté houby, bobkový list, celý pepř, kmín a sůl. Vše spolu vaříme asi hodinku. Z oleje a hladké mouky si připravíme světlou jíšku a zahustíme jí polévku. Na závěr přilijeme do polévky sladkou smetanu a necháme přejít varem.
Jako přílohu připravíme uvařené brambory, do kterých po scezení přilijeme trošku oleje, a pak je částečně rozmačkáme vidličkou. Brambory servírujeme zvlášť.

Podobné recepty:

Tchynina kapustnica, Kapustnica, Slovenská kapustnica, Štědrovečerní kapustnica, Kapustnica s houbami