Kapr po domácku

24.11.2011
Potřebujeme:

1 kapr, 50 ml jedlého oleje, 1 lžičku vegety, 1 / 2 lžičky mletého pepře, 1 / 2 lžičky drceného kmínu, 3-4 stroužky česneku, sůl

Jak na to:

Kapra očistíme, důkladně omyjeme, příčně rozřízneme na 2 části a nasolíme. Připravíme si marinádu, na kterou použijeme olej, vegetu, pepř, drcený kmín a prolisovaný česnek. Takto připravenou marinádou potřeme kapra zvenku i zevnitř a necháme ho v chladu odležet asi hodinu. Kapra pečeme v předem vyhřáté troubě. Podáváme s pečenými bramborami ve slupce a se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kuřecí stehýnka po domácku, Kapr se sýrem, Kapr na modro, Pikantní kapr